Akcenta logo

    AKCENTA vytvořila vloni rekordní zisk

    12. 4. 2022

    Zisk AKCENTY v loňském roce dosáhl téměř 74 milionů korun. Finanční instituce dokázala využít vysokou rozkolísanost devizového trhu a potřebu firem zajistit se proti kurzovému riziku.

    Hradec Králové, 13. 4. 2022 - AKCENTA CZ, platební instituce, která realizuje především pro exportéry a importéry zahraniční platební styk a devizové operace, vykázala za rok 2021 čistý zisk 73,1 milionů korun. Ke svému 25letému výročí si tak společnost „nadělila“ rekordní výsledek. Za ním stála především vysoká poptávka klientů po zajištění proti kurzovému riziku částečně vyvolaná volatilitou devizového trhu, celkově větší počet klientských obchodů a také úspěšný start nového produktu pro financování faktur Zalep.to.

    „Nejistota spojená s pandemií se ve vlnách vracela a opakovaně rozkolísala devizový trh, což vyvolávalo výraznější poptávku našich klientů jak po spotových operacích, tak také po zajištění proti kurzovému riziku. Například oproti roku 2020, který byl v tomto směru už také atypický, jsme vloni poskytli o 13 % větší objem zajištění. Dařilo se nám přitom na všech šesti evropských trzích zvyšovat svůj tržní podíl a být velmi efektivní. To vše se dohromady podepsalo pod nejúspěšnější hospodářský výsledek AKCENTY v její 25leté historii “ řekl k výsledkům Milan Cerman, předseda představenstva AKCENTY CZ, a dodal: „Těší mě také úspěch platformy Zalep.to, kterou jsme vloni poprvé nabídli našim klientům na českém trhu. Ukázalo se, že se jedná přesně o ten typ finančního nástroje, který někteří naši klienti rádi využijí.“

    Autor článku:

    Miroslav Novák

    Hlavní ekonom společnosti Akcenta. Zkušenosti v oblasti bankovnictví Miroslav načerpal v UniCredit Group, kde působil na oddělení Treasury. Od roku 2010 pracuje jako analytik ve společnosti Akcenta. K oblastem jeho zájmu patří především problematika měnových kurzů. Miroslav Novák není ortodoxním zastáncem žádné ekonomické školy, což mu umožňuje hodnotit objektivně nejenom dění na finančních trzích, ale i na poli globální ekonomiky. Je autorem řady odborných článků a expertních komentářů, které pravidelně využívají přední česká i polská média. V Česku patří mezi nejcitovanější ekonomy.

    Newsletter
    Finanční trhy se mění velmi rychle. V Akcentě s nimi držíme krok
    Akcenta Logo

    Chci se stát klientem

    Akcenta Logo
    © 2024 AKCENTA CZ a.s.

    GDPR

    Cookies

    Facebook
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube