Akcenta logo

    Finance v Akcentě nově řídí Patrik Biňovský

    25. 06. 2024

    Image

    Hradec Králové, 19. června 2024 – Akcenta CZ, platební instituce specializující se na zahraniční platební styk a devizové operace pro exportéry a importéry, oznamuje významnou změnu na klíčové pozici. Novým finančním ředitelem a místopředsedou představenstva se stává Patrik Biňovský, který na tomto postu střídá Daniela Johanise. Kromě financí bude zodpovědný také za risk.

    Patrik má za sebou více než deset let zkušeností v bankovním sektoru, z toho přes pět let řídil inovace v Raiffeisenbank. Byl tak přímo zodpovědný za vytváření strategie banky. Podílel se také na jejich akvizičních projektech, jako byla fúze retailové části Citibank nebo banky Zuno.

    „Ve svém profesním životě jsem měl příležitost být aktivně u klíčových akvizičních projektů Raiffeisenbank a podílet se na jejich úspěšném dokončení. Také jsem vedl inovační tým, který pracoval na vizích, jež budou formovat v budoucnosti nejenom Raiffeisenbank, ale celý bankovní sektor. Tyto zkušenosti bych rád zúročil v Akcentě a spolu s celým týmem skvělých spolupracovníků ji provedl transformací v digitálního lídra na poli nebankovních poskytovatelů platebních služeb,“ řekl ke svému jmenování místopředsedou představenstva Akcenty CZ Patrik Biňovský a dodal: „Akcenta má obrovský potenciál, ale do budoucna nás čekají velké výzvy, protože konkurence je v tomto směru neúprosná.“

    Patrik získal titul MBA na Carlson School of Management na University of Minnesota. Ve svém volném čase se věnuje především triatlonu, své rodině a co nejdelším běhům, které také pořádá. Je též zakladatelem startupu Unalanu, což je platforma pro organizaci lidí s podobnými zájmy, nejenom sportovními.

    O společnosti AKCENTA CZ a.s.

    AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 25letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku. Klientské portfolio tvoří přes 51 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import.

    Profile picture of the author of the article

    Autor článku:

    Jan Vlček

    Jan působí ve společnosti Akcenta již více než deset let. S bohatými zkušenostmi a hlubokými znalostmi v oboru, je pro společnost neocenitelným přínosem. Janovy inovativní strategie a detailní přístup k PR činnostem nejenže posilují značku Akcenty, ale také aktivně přispívají k rozvoji celého PR sektoru.

    Newsletter
    Finanční trhy se mění velmi rychle. V Akcentě s nimi držíme krok
    Akcenta Logo

    Chci se stát klientem

    Akcenta Logo
    © 2024 AKCENTA CZ a.s.

    GDPR

    Cookies

    Facebook
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube