Akcenta logo

    Karel Soukeník je novým členem představenstva společnosti AKCENTA CZ

    12. 8. 2020

    Novým členem představenstva společnosti AKCENTA CZ, platební instituce, která realizuje pro exportéry a importéry zahraniční platební styk a devizové operace, byl jmenován Karel Soukeník. V nově čtyřčlenném představenstvu bude odpovědný za IT.

    Karel Soukeník se tak vrací do finančního světa po téměř třech letech, kdy odešel z představenstva Sberbank CZ, kde se mimo jiné soustředil na problematiku transformace IT. Do bankovního sektoru nicméně zamířil již podstatně dříve. V roce 2005 nastoupil do Citibank jako vedoucí finančního controllingu a CRM týmu. Po dvou letech odešel do Raiffeisenbank nejdříve na pozici integračního manažera zodpovědného za fúzi Raiffeisenbank a eBanky v oblasti retailového bankovnictví, následně potom jako finanční ředitel. V roce 2013 odešel do Sberbank. CZ. Poslední tři roky se Karel Soukeník věnoval především vlastním projektům, stál například za založením startupu dig-it-ally.

    Karel Soukeník vystudoval matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy v Praze a získal doktorát z ekonomie na CERGE UK v Praze. Je ženatý a má jedno dítě.

    „Příchod Karla Soukeníka do představenstva AKCENTY jasně ukazuje, jak důležitý je pro nás trend digitalizace. Vývoj v této oblasti se neustále zrychluje a na trh s větší či menší úspěšností vstupuje řada nových, dravých startupových projektů. Karlovým cílem proto bude sestavit a vést IT vývojový tým, který bude naplňovat ambiciózní cíle digitální transformace,“ řekl ke jmenování Milan Cerman, předseda představenstva společnosti AKCENTA CZ.

    Autor článku:

    Jan Vlček

    Jan působí ve společnosti Akcenta již více než deset let. S bohatými zkušenostmi a hlubokými znalostmi v oboru, je pro společnost neocenitelným přínosem. Janovy inovativní strategie a detailní přístup k PR činnostem nejenže posilují značku Akcenty, ale také aktivně přispívají k rozvoji celého PR sektoru.

    Newsletter
    Finanční trhy se mění velmi rychle. V Akcentě s nimi držíme krok
    Akcenta Logo

    Chci se stát klientem

    Akcenta Logo
    © 2024 AKCENTA CZ a.s.

    GDPR

    Cookies

    Facebook
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube