Akcenta logo

    Raiffeisen Bank International kupuje AKCENTU CZ

    15. 2. 2021

    Hradec Králové, 15. 2. 2021 - Raiffeisen Bank International AG (RBI) uzavřela dohodu o koupi Akcenty CZ, platební instituce, která realizuje pro exportéry a importéry zahraniční platební styk a devizové operace. Podle navrhované vlastnické struktury získá RBI 70 procent Akcenty a zbývajících 30 procent získá její česká dceřiná společnost Raiffeisenbank a.s. Transakce podléhá schválení regulatorními orgány a očekává se, že bude uzavřena do konce letošního května. Akvizice zapadá do strategického cíle RBI stát se lídrem v oblasti FX obchodování ve střední a východní Evropě (CEE).

    „Spojením s takto silným partnerem se nám otevírají dveře pro náš rychlejší rozvoj, vylepšování služeb a rozšíření portfolia produktů, ze kterého budou profitovat naši klienti. Na druhé straně si AKCENTA i nadále zachová svoji suverenitu, proklientskou a obchodní politiku. Bude jako doposud úzce spolupracovat se stávající obchodní složkou devizových a platebních transakcí RBI, společnost však nebude do RBI integrována. Tento přístup oběma stranám umožní využívat synergie a současně zajistí flexibilitu a dynamiku růstu společnosti AKCENTA,“ řekl k oznámené akvizici Milan Cerman, předseda představenstva společnosti AKCENTA CZ.

    Autor článku:

    Jan Vlček

    Jan působí ve společnosti Akcenta již více než deset let. S bohatými zkušenostmi a hlubokými znalostmi v oboru, je pro společnost neocenitelným přínosem. Janovy inovativní strategie a detailní přístup k PR činnostem nejenže posilují značku Akcenty, ale také aktivně přispívají k rozvoji celého PR sektoru.

    Newsletter
    Finanční trhy se mění velmi rychle. V Akcentě s nimi držíme krok
    Akcenta Logo

    Chci se stát klientem

    Akcenta Logo
    © 2024 AKCENTA CZ a.s.

    GDPR

    Cookies

    Facebook
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube