Akcenta logo

    Změna ve vedení Akcenty, do čela nastupuje Jacek Jurczynski

    15. 2. 2024

    Hradec Králové, 15. února 2024 – Po téměř 14 letech se mění předseda představenstva ve společnosti Akcenta CZ, platební instituce, která realizuje pro exportéry a importéry zahraniční platební styk a devizové operace. Jacek Jurczynski střídá na nejvyšším postu Milana Cermana, který rezignoval na svoji funkci.

    Jacek nepřichází do neznámého prostředí, neboť od roku 2021 byl předsedou dozorčí rady Akcenty. Před tím působil jako ředitel pro kapitálové trhy ve vídeňské Raiffeisen Bank International. Jeho kariéra ve finančním sektoru je ale podstatně bohatší, neboť své zkušenosti čerpal na vedoucích pozicích například v mBank, BGK, Goldman Sachs a BPH.

    Magisterský titul získal Jacek v oboru finance a bankovnictví na Vysoké škole ekonomické ve Varšavě. Ve svém volném čase je vášnivým cyklistou a také, možná trochu netypicky pro rodáka z Varšavy, hokejovým fandou.

    Milan posunul Akcentu o obrovský kus dopředu, když z malé, české firmy udělal jednoho z největších hráčů na poli devizových obchodníků a později platebních institucí ve střední Evropě. Za to mu patří velké uznání a poděkování. Mým úkolem je Akcentu dále rozvíjet, a to především v oblasti digitalizace, kde máme deficit, který potřebujeme co nejrychleji dohnat. Digitalizace ale neznamená, že se vzdáme osobního přístupu ke klientům, tedy toho, co nás odlišuje od konkurence a co naši klienti oceňují napříč všemi šesti evropskými trhy, kde působíme. Naopak, chceme být klientům ještě blíž, ale zároveň jim chceme dát do ruky digitální nástroje, které jim ještě více ulehčí a zefektivní práci,“ řekl ke svému jmenování Jacek Jurczynski, nový předseda představenstva Akcenty a dodal: „I z toho důvodu bude přímo v mojí gesci mimo jiné náš interní IT vývoj a také obchod.“

    Téměř 14 let je dlouhá doba v každé kariéře, a i to vypovídá, jak hodně mi Akcenta přirostla k srdci, jak rád jsem pro ni pracoval, a jak jsme ji spolu s celým skvělým týmem, který jsme vybudovali, posouvali a rozvíjeli dál. Právě bez kolegů a jejich zkušeností a nasazení bychom nezvládli všechna úskalí nejenom na českém trhu, ale i na dalších pěti, kam jsme postupně úspěšně expandovali. Rozhodl jsem se ale hledat nové výzvy a jsem přesvědčený o tom, že Jacek Jurczynski je tím správným kapitánem, který provede Akcentu bouřlivou digitální proměnou bezpečně a úspěšně. Navíc zcela jistě dokáže zlepšit spolupráci se skupinou RBI,“ řekl ke svému působení v Akcentě Milan Cerman.

    quotes

    O společnosti AKCENTA CZ a.s.
    AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 25letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku a Německu. Klientské portfolio tvoří přes 54 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import.

    Pro bližší informace kontaktujte, prosím, Jana Vlčka, PR a komunikace, na čísle +420 731 646 527 nebo emailem jan.vlcek@akcenta.eu



    Autor článku:

    Jan Vlček

    Jan působí ve společnosti Akcenta již více než deset let. S bohatými zkušenostmi a hlubokými znalostmi v oboru, je pro společnost neocenitelným přínosem. Janovy inovativní strategie a detailní přístup k PR činnostem nejenže posilují značku Akcenty, ale také aktivně přispívají k rozvoji celého PR sektoru.

    Newsletter
    Finanční trhy se mění velmi rychle. V Akcentě s nimi držíme krok
    Akcenta Logo

    Chci se stát klientem

    Akcenta Logo
    © 2024 AKCENTA CZ a.s.

    GDPR

    Cookies

    Facebook
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube